Влак дерайлира днес южно от Париж, в община Бретини-сюр-Орж, и властите се опасяват, че има "многобройни жертви", съобщиха различни източници, но засега липсват подробности за инцидента.

Канцеларията на областния управител на Париж съобщи, че е задействан план за "червена тревога", а министерството на вътрешните работи потвърди съобщението за инцидента. Планът "Червена тревога" предвижда организиране на спасителни операции в случай, че "при инцидента има много жертви", уточни вътрешното министерство.

"Влакът, пътуващ от Париж за Лимож, е навлязъл в гарата с голяма скорост. По неизвестни причини композицията се е разкъсала на две части, едната от които е продължила да се движи, а друг вагон се е преобърнал върху перона и в него със сигурност са блокирани много хора", заяви полицейски източник. Според аварийноспасителните служби при инцидента имало "много загинали" и десетки ранени.

В първоначална информация на местна телевизия се споменава за 7 или 8 жертви. Очевидци разказват, че в района на инцидента е настъпила огромна паника. На мястото са пристигнали десетки пожарни и полицейски коли.