Откакто е демокрацията аз не съм изпитвал такова тегло. Нямам одеяла да си постеля, нямам завивка да се завия, зад вратата на терасата стои вилата, до леглото ми стои брадвата, под възглавницата ми е ножът. Това сподели Цветан Стойков - на 72 години от село Радомирци - община Червен бряг пред медиите на среща в офиса на ВМРО - Плевен.„Само преди месец ме окрадоха, открихме ги - ето преписките и Прокуратурата вика „Неизвестен извършител", коментира човекът.

На специална среща с медиите, от ВМРО-Плевен алармираха за сериозни проблеми в червенобрежкото село Радомирци. В селото живеят около 1800 души като половината от тях са роми. Хората се страхуват да излизат от къщите си, а някои от тях дори не заключват вратите си, защото и без това вече са разбити, а и е безсмислено, тъй като набезите не спират.

Представители на потърпевшите жители на Радомирци споделиха, че дори има опити за комуникация с крадците като са им оставяни бележки с призив, поне да не рушат. Има случаи също, когато влизат в местния магазин и си вземат, каквото им трябва и си излизат без да платят, споделят хората, съобщава Дарик.

Основно тормозът в селото се извършвал от членове на няколко ромски семейства като главният тартор е 42-годишен ром с множество криминални деяния, между които 6-годишна присъда за изнасилване. Петра Тодорова, която е обирана осем пъти сподели, че хората от селото не смеят да говорят от страх.

Калин Поповски каза, че проблемът явно не може да бъде решен на общинско ниво многократно са отправяни оплаквания до съответните власти, но така или иначе е ясно, че това не е достатъчно и следва да се направи опит да бъде решен на областно ниво. За целта от тук нататък ще кореспондираме с областния управител на Плевен и с председателя на Окръжна прокуратура-Плевен и шефа на ОД на МВР-Плевен. Ако се наложи, ние ще повдигнем въпроса за битовата престъпност в село Радомирци на национално ниво", каза лидерът на ВМРО-Плевен.