Ген. Кирчо Киров за пореден път отрече информациите, че е успял да изхарчи без да се отчита над 5 млн. лева от парите на Националната разузнавателна служба по времето, когато е бил неин шеф. Той опроверга и твърденията, че част от тези пари са отишли за тогавашния президент Георги Първанов.

„Излезе информация, че съм му купувал пушки, че съм му плащал ловни излети, употребена беше некрасивата дума оргии. Един тогавашен депутат – Яне Янев, захранен с дезинформации, развяваше тези твърдения по различни телевизионни студия. Това беше нещото, заради което бях освободен от екипа на генерал Борисов”, разкрива Кирчо Киров в предаването  „Дикоff" на Сашо Диков по Нова тв.

Той разказва, че след като е отстранен, с него се среща Цветан Цветанов и го заплашва, че ще бъде предаден на компетентните органи.

Делото срещу ген. Киров продължава и в момента. Самият той обаче е убеден, че в хода на процеса ще се разкрие къде точно са отишли милионите, за чието присвояване той е обвиняван. Бившият шеф на разузнаването обаче така и не разкри повече конкретика.

„Тези пари са изразходвани по предназначение и преди всичко специални операции. Например вербовки. Стана дума за случая с медиците, голяма част от тези пари бяха изразходвани за българските сестри в Либия. Не мога да кажа точно за какво сме ги дали, защото ще навлезем в темата по същество. Пари са изразходвани в хода на технологичния процес по работата за освобождаването на медиците ни в Либия. Друга част от тях - в работата по освобождаването на тримата ни пилоти от Судан през 2011 г. Ако разкрия повече, могат да пострадат много хора както от вътрешен, така и от международен характер”, казва бившият шеф на разузнаването.