Водач на „Мерцедес" се заби с бясна скорост в къща в кърджалийския квартал „Веселчане" с 2,34 промила алкохол в кръвта. Това разкриха от полицията в града. „Мерцедес" излетя от главния път Кърджали – Момчилград, прелетя 15-ина метра и се спря в стената на къща. Комбито отнесло оградата, изорало градинката, счупило металната конструкция на асмата и се забило в стената на къщата, съобщава 24rodopi.com.

„Дойде откъм града. Движеше се с висока скорост, може би с около 120 км/час, ако не и повече. Помислихме, че е поредният автохулиган, който ще гони рекорд по пътя за Момчилград. Пред завод „Орфей" колата започна да слаломира. Точно на пресечката за кв. „Гледка" колата тръгна към къщата и се заби като торпедо под навеса", разказват очевидци.

В този момент в къщата нямало хора и по чудо зверският удар се разминал без инциденти. Стопанинът дошъл след катастрофата. Той се вайкаше кой ще му плати и отстрани щетите.

„Беше пиян. Вероятно се е движел с висока скорост и малко със закъснение е осъзнал, че не живее в Момчилград, а в Кърджали и че трябва да завие наляво. Откараха в Спешното", разказат още очевидци на инцидента.

Екипи на полицията отцепиха района, а в акцията се включиха и спасители от „Противопожарна безопасност и защита на населението".