Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че партията е готова със своята стратегия за евроизборите.

Цветанов обяви, че стратегията е разпратена до всички партийни структури в страната. Той отбеляза, че местните предизборни щабове трябва да са в постоянен диалог с Националния, за да може ГЕРБ да се подготви максимално добре.

Бившият вътрешен министър, чието име беше замесено със скандали около провеждането на изборите през 2011 и 2013, призова към висока избирателна активност, защото, според него, това е единственият начин да се противодейства на "злото, което е патент на определени политически сили". Под зло Цветанов имаше предвид "интервенциите" на някои политически централи в общини, където живеят "хора с по-нисък социален статут", и в ромските квартали.

Цветанов смята, че днешните управляващи могат да избягат от същността на европейския дебат. "Защо ще избягат? Защото те няма какво да предложат като политика", каза той.

По-рано лидерът на европейските и български социалисти Сергей Станишев предложи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов дебат за европейското бъдеще на България, но последния отказа с мотива, че нямало подходящ арбитър за подобен дебат.