Колегите взимат мерки и работят, така че изказванията на главния прокурор не се коментират, а се изпълняват. Това заяви в Русе главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Така професионалният ръководител на МВР отговори на въпроса как ще коментира вчерашното изявление на Сотир Цацаров, че МВР само регистрира престъпленията. Според Светлозар Лазаров не е коректно да се коментира разследването на палежа на колата на журналистката Генка Шикерова, докато няма конкретен резултат с конкретни задържани лица.

"По отношение на такъв тип деяния, аз съм си казал мнението още миналия път, когато беше запален първият автомобил на вашата колежка, осъдил съм го остро. В момента умишлено не давам изявления, тъй като на този етап реално не е разкрито престъплението, нито първото, нито второто, и едва ли е най-коректното да го коментирам", каза той.

По отношение на резултатите от проверката за случая в Лясковец главният секретар обясни, че най-вероятно днес материалите ще бъдат докладвани на министъра, но Цветлин Йовчев ще прецени кога да запознае обществеността.

"Уверявам ви, че всички в МВР имаме интерес по-рано да излязат тези материали, тъй като много неща се казаха - за някои имаше конкретни факти, за други нямаше никакви факти, така общо взето задръстиха пространството с доста мръсотия, но се надявам, че когато излязат конкретните факти, обществото ще направи своята преценка", заяви Светлозар Лазаров.