Пиенето на кафе на лидера на ДПС Лютви Местан и водача на ГЕРБ Бойко Борисов е знак на нормалност. Това заяви зам.-шефът на ДПС Камен Костадинов по bTV. Той изключи възможността за политическа прегръдка между ГЕРБ и ДПС, тъй като двете сили са на различни плоскости.
"По някои теми имаме и някои общи виждания, но като цяло сме на противополжни полюси. Нормално е двама политици да пият кафе пред погледите на стотици хора в град като Кърджали", категоричен бе Костадинов. Той определи като право на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган да мълчи. Според народния представител редица медии изопачават информация, касаеща изчезването на Доган от публичното пространство.

"Всички сме заменяеми в политиката и не искаме да сменяме БСП", подчерта още Костадинов. Според него партията му не преяжда с власт, дори напротив. "Със сигурност ДПС не преяжда с власт, а дори и напротив – когато ГЕРБ беше на власт, уволни 7-8 хил. души. Помня как идваше в Народното събрание Мирослав Найденов и казваше: "Днес уволних 28 директори на регионални служби и всички му ставаха на крака и му пляскаха. Ние имаме по-особена връзка с електората си, не правим компромиси по теми за майчиния език, по теми, свързани пряко с електората. И за нашия успех се търси обяснение, като например корпоративни интереси и т.н, което не е така", разкри зам.-шефът на ДПС.

На въпрос къде е изчезнал обвиненият за финансови далавери бивш заместник шеф в ДПС Христо Бисеров, Костадинов заяви, че няма идея къде е колегата му. "Не мога да ви кажа къде изчезна Бисеров, не съм се виждал през последните няколко месеца с него, не сме се чували. Той има личен проблем в момента, който той ще реши. Аз си мисля, че бидейки човек юрист, той не е направил тези неща, в които го обвиняват", коментира още Костадинов. Той изрази надежда, че Бисеров ще успее да "изчисти името си", след което ще излезе и публично ще отговори на всички въпроси, на които обществото иска да знае отговорите.