Михаил Куртев, който предизвика жестоката катастрофа снощи в София, е бил мъртво пиян. Той е карал таксито с 1,89 промила алкохол в кръвта.

Куртев се е движил с несъобразена скорост, загубил е контрол над автомобила и е излязъл в дясно от пътното платно, при което е предизвикал ПТП с 12 пешеходци, съобщиха от СГП.

Тази нощ почина Станислава Асенова, която бе блъсната от таксито на столичния булевард "Цариградско шосе". Жената бе приета снощи със счупен шиен прешлен в болница "Св. Ана", но въпреки усилията си лекарите не са успели да я спасят. 6-годишно дете, също пострадало при инцидента, е в тежко състояние - с разкъсани тънки черва и черепно мозъчна травма. Майката е в относително стабилизирано състояние.

27-годишен мъж със счупен таз, също сред пострадалите, е бил опериран от екипа на д-р Асен Хараланов в "Пирогов", като се е наложило далакът му да бъде отстранен.

Стабилизация на таза му е извършил екипът на д-р Лъчезар Захариев. Състоянието на младия мъж продължава да е тежко, тъй като е бил приет с голямо количество кръв в корема.

В болницата остава и 28-годишна жена, при която след подробни изследвания беше установено, че е с лека черепно-мозъчна травма. Тя има и рана на главата, която е обработена малко след пристигнето й в болницата.

Хоспитализация е отказал 60-годишният мъж. Той е с фрактура на една от костиците на дясното ходило. След гипсирането беше уважено желанието му д не остава в болницата и беше пуснат да си ходи.

Осбодени са 43-годишната пациентка, при която бяха установени 2 счупени ребра, контузия на дясната китка и на дясната подбедрица и 34-годишната, която е с контузии на двете ходила и на лявата китка. Според очевидци в момента на катастрофата на спирката са чакали около 30-40 души.