Ако се открият признаците за квалифицирано хулиганство, Волен Сидеров ще бъде задържан, след което аз ще уведомя председателя на НС Михаил Миков, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Няма да си играем на имунитети и възбуждане на наказателно престъпление. Конституцията дава право при заварено тежко престъпление лицето да бъде задържано на място, обясни Цацаров. На министъра на вътрешните работи съм разпоредил в случаите на поведение, покриващо признаците на квалифицирано хулиганство, да бъда уведомяван незабавно, уточни главният прокурор. Цацаров обаче направи разграничение между поведението на Сидеров в парламента и поведението му извън НС.

Поведението в парламента е проблем на самия парламент, но по отношение на останалото поведение да не се окажем пред хипотезата, при която имаме задържан народен представител и съобщение до Миков от мен, че депутатът е задържан, допълни Цацаров.

Той обеща до следващия вторник да станат ясни резултатите от проверките и изземванията, които започнаха вчера в офисите на Комисията за конфликт на интереси. Образувано е досъдебно производство. В Комисията е извършено претърсване от следователи към СГП, вследствие на което са иззети документи и голям обем компютърни информационни данни. Претърсени са и жилищата в Перник и София на председателя на комисията.