Каквото е на небето, това е и на земята. Казва го още Библията. Всеки от нас поне веднъж в живота си се е питал: Какъв знак ни дават личните звезди. Даниела Евстатиева знае това. Тя е познато лице за изкушените от астрологията. Автор е на първата книга за нумерология у нас, съотнесена към българския книжовен език. Тази година нейният хит е Астролунен календар 2014 г.

Астрологични предвиждания за периода от 5 до 12 април 2014 година

Седмицата е със сложен характер заради противоречиви небесни аспекти (противопоставяне на Марс на Слънцето) през дните около 8 април, които са в състояние да провокират у нас непремерени, ненавременни реакции на събитията от действителността. Говоря за съчетаването на Меркурий с Венера. То ни разкрепостява, но също така придава агресия и лекомислие на поведението ни.

ОВЕН
Светът е в краката ви

Светът може да е в краката ви. Това е вашата настояща задача. Вие държите юздите на партньорствата, управлявате и ги направлявате. Сигурна съм, че ще се поинтересувате коя е причината за този извод. Няма как да скрия, че се свързва с преминаването на 7 април на планетата Меркурий към знака на Овен. Вие поглеждате от нов ъгъл на своите делнични задължения и нищо чудно да се държите помпозно, да се обличате екстравагантно и да използвате ума си за критика на реалността. Кой би могъл да устои на проницателността ви? В допълнение, ораторските ви способности ще палят умовете на околните за идеи, символизиращи бъдещето. Сега вие го олицетворявате. Надявам се да ви остане време за развлечения, докато се опитвате да реформирате живота.

ТЕЛЕЦ
Опрощавате дългове

Вие трябва да разчитате повече от всякога на възможностите на своя зодиакален управител, планетата Венера. Тя е с ново място върху лентата на Зодиака от 6 април. Вярно е, че от позицията си в Риби тя кореспондира хармонично с рожденото ви Слънце. Още по-важно е, че така тя удесеторява желанието ви да се изявите в професията. Партньорствата там ще са най-важната тема. Вие се стараете да сте мили и милосърдни. Присъствието на Венера в съюз с Нептун ще ви подтикне да се вгледате в отношенията си на работното място: ще опростите нечии дългове, ще загърбите спорове и препирни. И ще ви остане време да се наслаждавате на изкуство на музиката, на театъра, на секса.

БЛИЗНАЦИ
Съобразете се с околните

Животът, делничните задачи ще ви подскажат, че трябва да съобразявате поведението си с намеренията и желанията на околните. Няма по-ценно качество днес за вас от способността да се общува безконфликтно. Моля, потърсете си съмишленици, които да популяризират вашите идеи. Присъствието на "ретрограден"
ви задължава да се оттеглите встрани от светлината на прожекторите. Тя не е ваш съратник и може да провали усилията ви заради прибързаността, с която ще ви накара да действате. Към 10 - 12 април планетните влияния изострят чувствителността ви по отношение поведението на околните. Оттук до конфликтите и споровете остава само крачка. Ще е чудо, ако не я направите.

РАК
Потърсете партньори

Разсъждения за смисъла на живота владеят ума ви до степен на пристрастеност. При някои подтикът ще дойде покрай заниманията с обществени задачи и включването им в социалните процеси. Други до такава степен ще се запленят от идеята да са винаги прави в съжденията си, че открито ще предизвикат околните да им се противопоставят. Адекватният подход изисква да обедините силите със заобикалящите. Иначе? Към 11 април откритата конфронтация ще си каже думата и мнозинството Раци ще установят, че процесите са ги изтощили и са им отнели желанието да се радват на победите.

ЛЪВ
Успехът е в детайлите

Присъствието на планетата Меркурий през целия разглеждан период върху територия на Овен е сериозна предпоставка за отварянето на вашия ум към новото. Силният ви, често ядовит, но справедлив ум си е поставил за задача да изработи канавата за действията, които след средата на месеца ще му позволят да даде гласност на своите намерения, да ги представи пред обществото. Преди това да се случи, трябва да сте наясно, че само стратегия няма да е достатъчна. При положение, че работите или очаквате да си сътрудничите с чужденци и чуждестранни партньори, трябва да се приготвите за разминавания, ако не дооцените намесата на Меркурий, който очаква да цените и уважавате чуждите традиции. Дали сте се вслушали, ще се разбере по резултатите към 12 април.

ДЕВА
Без решения на 7.04

Когато се обърнете назад, сигурна съм, че ще си дадете сметка колко малко неща са запазили досегашния си облик. Това ще е така, защото вие сте се променили. Ще приемате случилото се като положителен знак. Няма да упрекна никого, ако се стъписа пред предлаганата му от звездите възможност да прекрои делника си. При мнозинството тя е сигнал, който ще дойде отвън и който те трябва да приемат и последват. На 7 април е разумно да се въздържите, от каквито и да било действия. След този кратък миг на съсредоточаване се впуснете в действие, задвижите предвидените дела и подскажете на човека до вас, че се надявате да продължите заедно.

ВЕЗНИ
Пазете баланса на 9.04

Интересувате се от истината за живота и за взаимоотношенията. Това е вашият лайтмотив, докато стоите настрани от обществените дела и хората, защото не искате да ви идентифицират с техните постъпки. Всъщност, дори да искате да сте дейни и инициативни, няма да ви се получи. Преминаващите планетни влияния засилват характерната за знака колебливост, раздвоеност. Заедно с това вътрешното ви усещане за баланс и стремежът да поддържате хармонията във взаимоотношенията ще се сблъска с невъзможност да преминете през дните без конфликти. Ескалация на напрежението ще се наблюдава през дните около 9 април.

СКОРПИОН
Шанс за премия

Венера от знака на Риби и Меркурий от Овен, за който се знае, че се родее по натюрел с вашия, са се съюзили. Те усложняват отношенията ви със света. Очаквайте много хора да ви се разсърдят заради принципната ви позиция. Мнозинството от вас ще работят активно на професионалното поприще. Там ще имат успехи към средата на периода под формата на по-добро или по-високо заплащане. Тук е важно да поясня, че няма как да приемете парите и приходите за знак, потвърждаващ правотата ви. Присъствието на "ретрограден" на ключова позиция, предполага към 12 април в поведението ви да се загнездят прибързаност и агресивност, които няма как да подпомогнат безконфликтното развитие на една съвместна инициатива.

СТРЕЛЕЦ
Направете промяна

Крайно време е да си кажете: с това трябва да се приключи. Периодът е подходящ за промени и встрани от тях няма да останат взаимоотношенията. Сигурна съм, че първи ще направят подобен род стъпки хората с творчески професии. Присъствието на Меркурий в Овен предизвиква всеки Стрелец да се адаптира лесно, да мисли за бъдещето и да преувеличава ролята си в него. Но, ако всичко това е балансирано, към 9 април непременно ще се поздравите с успех. Неусетно, стъпка по стъпка малките изменения в делника ще ви изправят пред необходимостта да признаете пред някого, че виждате тези отношенията в нова светлина.

КОЗИРОГ
Изненадващ завой

Появата на Меркурий в знака на Овен ще ви подейства разкрепостяващо. Онези, които ви познават като стожери на статуквото, ще останат изненадани от завоя в поведението ви, който ще засегне връзките и контактите на всички нива. Звучи като предупреждение за заобикалящите, докато родените Козирог ще се почувстват готови за важни стъпки. Сега те решават с кого да продължат да работят и с кого да градят общи планове. Промяната в намеренията се основава на сериозни вътрешни разсъждения, за които околните ще узнаят малко. Няма как да не се съглася и да не подкрепя в тази ситуация родените под знака, защото са избрали точния момент за целта.

ВОДОЛЕЙ
Послушайте близките си
Обмисляте идеи и намерения, свързани с придобиването на информация и нови познания. Някои от вас се подготвят за старт в професионално отношение, други - за промяна на занятието си. И двете фази са достатъчно сериозни и ви задължават да подхождате с необходимото внимание. Надявам се да не изпаднете в крайности като да решите, че само вие и никой друг няма вярна преценка. Подобно поведение граничи с лекомислие, от което трябва да се пазите между 6 и 9 април, за да не предрешите ситуация в свой ущърб. Бих ви посъветвала да се вслушвате в съветите на близки, колеги, партньори, за да се надявате на успех.

РИБИ
Съвместно пътуване
Венера е намерила временен дом във вашия знак. Когато е у вас, тя често се намесва в делника и го прекроява, провокирайки ви да преоткривате света. Състрадателността е чувството, което ръководи сега отношението ви към хората. Неизбежно е да сте неспокойни и несигурни, когато с разума си усещате, че вашата отвореност не се възприема и оценява правилно. Невъзможно е да се изолирате от описаните процеси, но е напълно по силите ви да отделяте повече време през дните на заниманията, които отговарят на вашия натюрел или ви помагат да се отделите в своя свят. Вашите верни приятелства и партньори са онези, които с радост споделят интересите ви. Дните между 9 и 12 април са подходящи за старт на едно съвместно пътуване.