Синът на бившият зам.-шеф на МВР Димитър Георгиев, който загина в катастрофа с мотоциклета си е карал със 180 км/ч., твърди "Телеграф", позовавайки се на пътни полицаи, участвали в огледа.

20-годишният студент в Техническия университет Юлиян Георгиев загина в катастрофа на столичния бул. "Симеоновско шосе" в сряда вечерта. Моторът на Юлиян се ударил в "Мерцедес", който е навлязъл в насрещното, за да направи ляв завой към Ловния парк.

Вследствие на удара Юлиян излетял на 150 метра, след което се строполил мъртъв на земята, пише още "Телеграф". "Въпреки каската и защитните средства не е имал никакъв шанс да оцелее", обяснили от МВР през изданието. Опечаленият баща разбрал за трагичния инцидент след 4 часа. По думите му имали намерение да дадат органите му за нуждаещи се, но това не се случило, защото сърцето на момчето му спряло.

Известна е и самоличността на другия участник в произшествието. От прокуратурата съобщиха, че са образували досъдебно произвоство за причиняване на смърт по непредпазливост срещу шофьора на Мерцедеса - 49-годишният бизнесмен Георги Илиев, собственик на пицарии "Виктория".