Изрязаните бански костюми бяха определени от британците за най-лошото облекло по време на ваканция, следвани от сандалите с чорапи.

В допитването на сайта sunshine.co.uk участвали 2178 мъже и жени, които трябвало да отговарят какво харесват и какво не харесват във ваканционната мода. Изрязаните бански засенчили отдавна недолюбвани ваканционни облекла като хавайски ризи, макси рокли, огромни шапки. Причината е, че те правят тена неравномерен.

Участниците в допитването трябвало да отговарят и дали полагат усилия да са в крак с модата по време на ваканция, като 52% признали, че не правят подобни усилия. Запитани каква е причината, 46% изтъкнали факта, че нямало да срещнат никой познат, а 19% посочили желанието си да се чувстват удобно/спокойно.

"Мисля, че е нормално да се отпуснеш по време на ваканция, защото искаш да се чувстваш спокоен. Ваканцията не трябва да се превръща в модно ревю и макар да е хубаво да се гласите повече в някои от вечерите, най-важното е да носите дрехи, в които се чувствате добре и които ви осигуряват прохлада в горещата почивка", заяви изпълнителният директор на сайта sunshine.co.uk. Крис Кларксън.