Зам.-кметицата по образование и култура в Монтана Весела Коларска, която се самоуби вчера, дълго и внимателно е подготвяла края си.

52- годишната жена отишла на учебното стрелбище в центъра на Монтана, където била и друг път като зрител и гост на различни турнири по стрелба. След като инструкторът дал указания, сложил й наушниците и заредил пистолета, напуснал кабинката. Тя имала точен мерник и започнала да се цели в мишената, но накрая обърнала оръжието към главата си и била поразена на място от бойния патрон.

Трагедията се разиграла на частното тренировъчно стрелбище около 10:30 часа.

Весела Коларска е боледувала дълго и преживяла четири неуспешни операции. От август миналата година тя е в продължителни болнични заради дископатия, но вероятно е страдала от рак на костите. Предстояло й да премине на преглед за освидетелстване на ТЕЛК.

Развитието на коварната болест накарало Весела Коларска да сложи край на живота си, за да си спести мъките. Наскоро отпразнувала рождения си ден. Според медиците веднъж през февруари зам.-кметицата вече е правила един опит за самоубийство с медикаменти, но била спасена.
Случаят отново поставя въпроса за евтаназията, която депутатите в предния парламент дружно отхвърлиха въпреки усилията на тогавашния зам.-председател на Народното събрание проф.Любен Корнезов да ги убеди, че това е хуманен акт.

Зам.-кметицата е на поста вече четири мандата от квотата на СДС. Работила е в Радиоцентър "Канал М" и в областна администрация. Оставя две деца -син на 26 години и дъщеря на 19 години.

Кметът Златко Живков от името на цялата община изказва съболезнования на семейството.