Христо Атанасов на 55 години от Велико Търново е късметлията, който спечели 25 000 лева от моментните печалби на билета „Сделка или не“ на Национална лотария. Казва за себе си, че е оптимист и разчита на късмета си. Колкото и да му е труден животът, не иска да показва тези емоции. Единственото му желание е да стимулира и да дава сила на 25-те деца сираци, за които се грижи. „Искам да им дам възможност да се развиват и да живеят нормално“. Стреми се да им даде нагласа да живеят като честни и почтени хора - да не крадат, да ги научи на трудолюбие, да бъдат истински миряни.

Добрият болярин наистина може да се определи като голям късметлия. Малко са хората, които могат да се похвалят на две печалби от Национална лотария. За първата награда от 1000 лева разказва, че си е купил кръстче, което вечерно време слага под иконата и чете молитва. „Не съм силно вярващ, но от родителите ми знам, че има една природна сила, която командва тази вселена и би следвало да й се покориш, да си дисциплиниран. От печалбата заделих 200 лева и сутрин, отивайки да взема вестниците си купувам и 3 билета „Сбъдни мечтите си“ и 5 „Сделка или не“, от които спечелих веднъж 100 и няколко пъти по-дребни суми.“ - разказва късметлията. За печалбата още разказва -“Бях с един приятел, който се шегуваше, че ако събера всички печалби мога да си купя хеликоптер. От старите билети не спечелих нищо и регистрирах кодовете, но когато почнах да търкам от „Сделка или не“ и видях печалбата, му казах „май, наистина ще трябва да си купя хеликоптер, спечелих 25 000 лева“. Децата много се зарадваха, почнаха да скачат около мен, реших, че този ден няма да работим и отидохме да си починем за един ден на разходка сред природата“.

Най-съкровената му мечта е да намери подслон за децата, за които се грижи. Не желае луксозни апартаменти, „нуждаем се само от една сграда,  в която да се съберем всички, ние ще се погрижим за течове, ремонтни дейности. В момента живеем в една стара ветеринарна клиника, настанили сме се в бившата операционна – една голяма зала, легло до легло.“

Благодари за късмета си и казва, че сполуката се дължи на това, че е оптимист.
На всички участници в Национална лотария пожелава да гледат позитивно на живота и той ще им се усмихне. „Нека всички имат моя късмет, да продължават да се забавляват и да вярват“.