Събитието чества 8-ия рожден ден на ВИП Комюникейшън, Елена Йончева с приз за принос в журналистиката

  Благотворителна инициатива „Да спасим манастира Св. Св. Йоаким и Ана в Бистрица” организират третите журналистически награди V.I.P. Перо 2013, учредени от агенция за публични комуникации V.I.P. Communication. Те ще се състоят на 19 юли от 19 ч. в луксозния клуб Кенди в хотел Кемпински - София и ще отбележат и 8-ия рожден ден на ПР-агенцията. Голямата награда за Значителен принос в журналистиката ще бъде връчена на Елена Йончева.
   Кметът на Бистрица Николай Гюров ще бъде специален гост на събитието, за да огласи дългия път за спасяването на тази светиня, която пази част от културно-историческо наследство с огромно значение не само за България, но и за християнството в цял свят.
"Вече две години се опитваме да узаконим манастира.  Нямаме документ за собственост, институциите ни бавят. Каквито и укрепителни и строителни дейности да правим, ние трябва да имаме документ за собственост. А сега не можем да предприемем никакви дейности. Инвеститор може да бъде собственикът, а никой през годините не е помогнал за издаване на такива документи. Трябва ни и становище на контролен орган за укрепване, архитектура и т.н.", апелира кметът Бистрица Николай Гюров пред Патриция Кирилова, собственик на ПР-агенцията.
По време на церемонията ще бъдат наградени журналисти от национални медии, отразявали най-професионално събитията през изминалата година.  Над 80 журналисти и ВИП гости ще присъстват на събитието, което ще закрие летния събитиен сезон в столицата. Журналисти от БНТ, БТВ, Нова Тв, ТВ 7, Канал 3, както и от водещите печатни медии "Труд", "Седмичен Труд", "Телеграф", "България днес", "19 минути", "Шоу"  и много други са номинирани за отделните категории.
Досегашни носители на специалния приз, който ще бъде връчен на Елена Йончева,  са журналистите Иван Гарелов и Милен Цветков.