Случаят с пребитите двама техници на EVN България не е единственото издевателство, случило се в тъмния вход К на блок 55 на ж.к. "Изгрев". Хората там живеят в постоянен страх от години, пише Флагман.
Във входа няма осветление, а звънците на вратите не работят, защото от Енергото са ги спрели по тяхно желание. Сметките някога за общите части са били космически, защото двама братя от първия етаж, които са бивши затворници, редовно се прикачвали нелегално. Няма ток и в избените помещения.

По стълбището няма ток, защото EVN България са го спрели от година. Преди време кражбите на електричество от общите части били много

Съседите са подавали нееднократни сигнали до полиция и EVN България. След всеки от тях е следвала вендета. Много са намирали колите си с нарязани гуми, а други отнасяли по някой шамар. Както вече писахме днес техници на Енергото са дошли по сигнал, за да извършат проверка на електромерното табло и електромер. Те открили незаконно присъединяване към мрежата посредством кабел. Изведнъж излезли двама непознати за тях мъже са и започнали да ги бият. От австрийската компания не искат да казват подробности около случая – какви са мъжете, как изглеждат, на кой точно етаж се случва инцидента.

Днес екип на бургаската медия разпита някои съседи. На повечето врати, на които почукахме, никой не ни отвори, въпреки че се чуваха стъпки. Други веднага ни затваряха, след като разбираха, че сме от журналисти.

"Не искаме да имаме нищо общо с този вход, нищо не знаем", казваха те. Но все пак разбрахме, че братята Тотю и Пенчо, които живеят на първия етаж в левия апартамент, тормозят от години хората. Скачали са на бой, но досега от полицията не са реагирали. Мъжете са на около 40 години, при тях живее и жена. Всяка вечер се чуват крясъци и силна музика. Никой не смее вече да им направи забележка.

Често са се прикачвали към осветлението за мазите и затова хората са се отказали от ток в общите части. "Как се прибираме вечер ли, не питайте, страшно е", каза мъж, който видимо се страхуваше да говори за криминално проявените братя. На луксозната врата на Тотю и Пенчо стои стикер, който показва, че жилището се охранява от VTA.