Трогната съм от човешкото отношение и съм тук, чудих се дали да дойда тук, защото не обичам да бъда център на вниманието, но позицията ми е принципна, заяви журналистът Генка Шикерова.

Аз съм против всякакъв вид репресии, независимо дали са над обикновени граждани или журналисти, каза още Шикерова. Тя изрази надежда, че престъплението ще бъде разкрито. Генка Шикерова разказа, че е била разпитана на разпит в СДВР, призовани са и други нейни колеги да се явяват, като разпитите продължават и днес.

Близо 70 души се събраха пред сградата на МВР в подкрепа на журналиста от БТВ Генка Шикерова. Събралите се журналисти от всички национални телевизии както и печатни медии дойдоха пред сградата на МВР, за да изразят несъгласието си от поредния неразкрит палеж на автомобил и съответно втори случай на палеж на автомобила на Генка Шикерова. Сред събралите се пред МВР се забелязват Миролюба Бенатова, Анна Цолова, Виктория Бехар, Венелин Петков, Анна Заркова, Нора Стоичкова.

Сред протестиращите има и част от искащите оставката на Пламен Орешарски, които викаха "Оставка", но част от журналистите се разграничиха от тях. Исканията на журналистите са властта да си свърши работата. Важно е за тях, когато човек е в нужда обществото да му помогне. И ако днес не бъде разкрит палежа на колата на Генка Шикерова, то какво остава за автомобилите на обикновените граждани.

БГНЕС припомня, че през нощта срещу 2 април за втори път беше опожарен автомобилът на Генка Шикерова. На следващия ден главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на всички криминални случаи на палежи на имущество на граждани и по-специално на покушенията над журналисти.

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов се срещна с наблюдаващи прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници по повод на палежите на автомобили на журналиста Генка Шикерова от Би Ти Ви, взрива на автомобила на Сашо Диков от Нова телевизия и избухналата през 2006 г. бомба пред дома на Васил Иванов, журналист от Нова телевизия, взрива пред редакцията на в. "Галерия" и др. случаи на покушения над журналисти и редакции на медии. Разгледани са и всички случаи на палеж на леки автомобили на граждани от цялата страна от последните 3 г.