Нормално е да има твърдения, че направеното от мен е платен акт, макар че моите мотиви са чисти. Това каза Октай Енимехмедов в интервю пред Миролюба Бенатова. Откъс от него излъчи Нова телевизия. Нападателят на Ахмед Доган пожела на почетния председател на ДПС здраве и щастие по повод на неговия юбилей, отпразнуван неотдавна.
Енимехмедов обаче посочи, че според него, има троянски кон в сараите на Доган, но не пожела да назове име или да идентифицира личността или личностите.

Според него, неговата цел е била да покаже, че политиците не са толкова недосегаеми, колкото се е смятало. "Не изпитвам омраза към тези хора, просто смятам, че не постъпват правилно. Исках да постигна много неща с нападението си срещу лидера на ДПС", призна Енимехмедов.

"Не мога да преценя дали мотивите му са истински", каза в студиото на Нова телевизия журналистката. Според нея, Октай не е отговорил на много от въпросите й. "Например той не каза дали е религиозен, отговори ми че това е личен въпрос", каза още Бенатова.

"Този човек слага ясна граница между това, което той иска да покаже и това, което другите искат да разберат за него, смята журналистката. Има граници, които обаче той не желае да пристъпва", смята Бенатова. Според нея, Енимехмедов е намекнал, че зад него има група хора, които мислят като него, но не е дал подробности.