На 13 протест днес пред НДК срещу опитите за сваляне на кабинета на Орешарски към 18 часа се бяха събрали около 300 души, но продължават да идват хора.

Преди речите се изви дълга опашка за подкрепа на двете подписки - една в защита на правителството на Пламен Орешарски и другата за импийчмънт на президента Росен Плевнелиев, за която бланките свършиха много бързо. Част от хората тук се оплакват, че през деня не се събират подписки, защото разрешителното за подписката било да се провежда след 17 часа.

Подкрепям правителството на Орешарки, защото то няма нищо общо с приказките на ГЕРБ, заяви пред БГНЕС актьорът Альоша Янев. Вдигнаха се при това правителство майчинските, дадоха пари на социално слабите, ще падне и цената на тока. Това правителство за по-малко от месец направи това, което предишното за близо за 4 години не успя, категоричен беше актьорът.

Вече се появиха и нови лозунги: "Ние без - президент", "Президент на дявола - оставка" и други. Има и възгласи срещу определени ефирни телевизии, които, според хората тук манипулират истината.