При традиционното набягване с бикове в рамките на фестивала на Сан Фермин по улиците на испанския гр. Памплона пострадаха четирима търсачи на силни усещания.

С канонада от фойерверки било дадено началото на надбягването, в което организаторите на фестивала пуснаха 6 огромни черни бика, тежащи по около половин тон, и още толкова бичета. Хиляди мераклии за допълнителна доза адреналин се бяха наредили по трасето с дължина 846,5 м. За четирима от тях приключението свърши в болницата. Става дума за американец на 41 г. и трима испанци, съответно на възраст 35, 37 и 48 г. За късмет никой от тях не е бил нанизан на острите като кинжали рога на изнервените бикове.

Това е второто надбягване с бикове по улиците на Памплона в рамките на деветдневния фестивал в този испански град с население от 200 000 жители. Емоциите и духът на фестивала "Сан Фермин" са увековечени в излезлия през 1926 г. роман на Ърнест Хемингуей "И слънцето също изгрява".

През миналата година общо 20 700 смелчаци взеха участие в 8 надбягвания с бикове в рамките на фестивала, 38 от тях попаднаха в болница. От както се води статистика на тези събития – от 1911 г., в търсене на приключения по улиците на Памплона са загинали 15 души.