Бойко Борисов да говори по-умерено. Кой създаде неговия имидж. Не бяхме ли ние бившите полицейски служители от цялата страна, които му създадохме онзи фон... Преди това кой познаваше Борисов.

Това каза бившият депутат от ГЕРБ Иван Петров в Хасково, който вчера заедно с други известни лидери от ГЕРБ обяви, че напуска партията и започва създаването на нов политически десен проект. Той призова Борисов да не повтаря непрекъснато, че той създал партията. "Поне за Хасково това не е така. Аз лично не съм искал Цветан Цветанов да идва в региона. Още повече, че той поддържаше връзки с едно лице Тодор Бояджиев, който му построи апартаментите. А самият Бояджиев дължи на десетки фирми", каза още Иван Петров. Според него 1/3 от хората в структурите на партията ще преминат в новия политически проект.

По повод твърдението на Цветан Цветанов, че Николай Бареков стои зад разцеплението в бившата управляваща партия Иван Петров каза следното: Цветанов отново показа колко е далеч от истината. Той е неадекватен. "Ние сме реализирали се хора, не това е същността. Въпросът е, че ГЕРБ виждаме и още тогава виждахме, и сега се убеждаваме, че се управлява некомпетентно", подчерта Петров и попита: Може ли човек с почти две обвинения и на когото му предстои криминална регистрация да води една партия и добави, че Борисов просто "абдикира от управлението на партията".