“Майката на стрелеца от Лясковец е бездомна, тя не може да си влезе в дома“. Това каза пред Нова телевизия адвокатът на Стефанка Савова - Виктор Костов. Защитникът изрази съмнения, срещу клиентката му има кампания.

"Непрекъснато повтарят, че синът й е убиец, а той още не е осъден", формулира тезата си Костов. Той смята, че някой се опитва да изкара жената луда.

"Защо й правят тройна психическа експертиза, като такава вече и направена по време на досъдебното производство във Велико Търново. Така е решила следователката", чуди се адвокатът. Според него може да не излезе истината за стрелбата в Лясковец, при която Петко Петков - синът на Стефанка, уби барета и рани други трима.

В момента Стефанка е настанена в центъра за временно наставяне на пастор Христо Благинов в Горна Оряховица.

"Хора се възмущават от начина, по който се действа срещу Стефанка. Междусъседският конфликт не е чужд за българската действителност, но някои, които са работили с нея споделят интересни неща. Жена, която е работила с нея в депото, е казала, че ако Стефанка не е добре с главата, значи всички сме за лудница. Твърдят, че е златна жена", продължи Виктор Костов.

"Не е ли нормално майката да застане на страната на сина си. Той се е притеснявал да излиза заради скандала с комшиите. Имало е опит да бъде освидетелстван. Жалбите им са дразнили съседите", каза още Костов. Според него, не е ясно дали Петко е стрелял по някой с пушка. "Всички имаме някакви страхове. Това, че не е излизал, не значи че е психично болен", добави адвокатът.

"Единственият факт е, че човекът е странен. Петко Петков няма криминално досие. Майка му е нормална 76-годишна жена, вдовица в края на живота си. Попаднала е във вихъра и аз искам да й помогна", сподели Виктор Костов.