Много хора признават, че им е трудно да се откажат от изкушения като шоколад, чипс и бисквити. За мъж от Индия обаче голямата хранителна страст са пясъкът, чакълът, тухлите и дори калта, пише в. "Дейли експрес".

30-годишният Пакирапа Хунагунди започнал да яде тези неща още на 10-годишна възраст.

През годините пристрастяването му към "храни" като пясък и тухли излязло извън контрол. Сега мъжът хапва до три килограма от любимите си изкушения дневно и казва, че просто не може да се сдържа.

Хунагунди обаче настоява, че странният му навик не се отразява неблагоприятно върху здравето му.

Според експертите необичайното предпочитание на индиеца се дължи на състояние, характеризиращо се с апетит за субстанции без никаква хранителна стойност.
"Ям тухли и камъни от около 20 години. Просто ги обичам. Храненето с тях стана част от живота ми.

Започнах на 10 години. Сега това е необходимост за мен. Мога да пропусна нормално ядене, но не мога да се откажа от тухлите и калта. Те не дават никакви странични ефекти.

Зъбите ми са абсолютно наред. Мога да захапя най-твърдия камък без проблем", разказва Пакирапа Хунагунди.

Майката на индиеца напразно се опитва да го откаже от нестандартните "храни", но той държи на своето - вкусът на тухлите, пясъка и калта е "А1", т.е. най-добрият.

"Майка ми се опитва да ме откаже от тях, но на мен традиционните храни не ми харесват. Дори когато ми предлагат пържено пиле, не го ям.
Не бих заменил любимите си изкушения дори за божествен нектар. Имам нужда от тях, за да живея. Не мога да се преборя със страстта си", допълва Хунагунди.

И въпреки че хора идват от близки и далечни места, за да видят как Пакирапа дъвче камъни, досега мъжът не се е възползвал от интереса към него.
Той обаче смята, че е време нещата да се променят и да припечели от странността си, защото няма никакви доходи, а след смъртта на баща си трябва да се грижи за майка си.