Германската марка Opel ще се завърне към автомобилите със задвижване на задния мост. Едновременно с това ще се завърне и към спортните купета, с които беше известна в миналото. Това ще стане с напълно нов модел, който ще приеме името Monza.
Информацията е на британското издание Gmotors, което разпространи шпионски снимки на въпросното спортно купе със задвижване към задния мост. Фотографиите са направени по време на тест на колата, а премиерата й ще се състои през септември във Франкфурт.
На международното автомобилно изложение ще бъде представен концепт на бъдещата кола. Посочва се, че Opel Monza, който се явява идеологически наследник на Manta и оригиналната Monza GSE, е изграден върху платформата на Cadillac ATS.
Това означава, че сред двигателите ще присъстват 4- и 6-цилиндрови агрегати с обем между 2.0 и 3.6 литра. Топ версията ще предлага над 320 к.с., а изборът от трансмисии ще бъде между 6-степенна ръчна или 6-степенна автоматична.
Към момента не може да се каже много за дизайна на Opel Monza, тъй като от снимките се вижда само малка част от предницата. Запознати обаче посочват, че решетката на радиатора ще бъде в стила на Opel Adam, а някои елементи ще бъдат вдъхновени от концепцията Flextreme GT/E.
Не е потвърдено също така, че има план концепцията да бъде превърната в сериен модел. Всички подробности ще станат ясни във Франкфурт, съобщи automedia.