Шокиран съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява за съжаление функцията президент на Република България, това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров по повод обръщението на Росен Плевнелиев, съобщиха от "Атака".

"Преди всичко на първо място той призовава българите да се разделят на две. Като държавен глава той олицетворява и би трябвало да олицетворява единството на нацията, а всъщност призовава българите да се разделят на една и втора категория, което само по себе си моментално трябва да предизвика действия за импийчмънт, за свалянето на президента от поста.

Второ, Плевнелиев застава зад екстремизма, който от 2-3 седмици по улиците на София тормози хиляди граждани. Екстремизъм, имам предвид протестиращи, които хвърлят камъни, предмети, счупиха вече няколко глави. И всичко това президентът Плевнелиев го оправдава като нещо "симпатично". Всъщност в своето изявление той призовава към преврат. Вместо да призове към укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, той ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че би могло да му бъде взет имунитета и да бъде подведен за тежко нарушаване на конституцията и държавна измяна.

Ще сондирам от другите парламентарни сили има ли готовност за такава подписка, да започнем действия по импийчмънт, тъй като това изявление на Росен Плевнелиев премина всякакви граници допустими за държавник. Този човек проявява партийно пристрастие, заема страна в един конфликт, в който участват екстремисти. Той взема страната на екстремистите, разделя нацията и в крайна сметка издава огромния си страх от това, че може да бъде извадено на светло неговото пране на пари, офшорни далавери, които аз съм започнал да ги вадя - това явно много го притеснява. И цялото изявление в насочените срещу мен клевети издават страха му от това, че може да бъде разследван един ден и за пране на пари.

Изявлението на Плевнелиев за предсрочни избори беше абсолютно без конкретности и издаваше, както казах страх от това, че ще излязат на светло неговите далавери, партийно пристрастие и антидържавна насоченост, рушене на държавата и на конституционния строй – това прочетох в думите на президента Плевнелиев.

Президентът оказа недопустим натиск, върху Прокуратурата да извърши репресия спрямо мен, да ми свали имунитета, това също го имаше в изявлението му", заявява Сидеров.