На 6 и 7 юли от в социалната мрежа фейсбук се организират граждани от различни държави за масови световни протести, обединени с името: "Глобален протест на достойнство - Транснационален уикенд на солидарността" от 19 ч..

Организатор на събитието в социалната мрежа е Global Square. В групата протестиращи са се събрали над 4 000 души.

"Турция, Гърция, Бразилия, България, Египет .... отново огънят на световната революция пламна из цялата планета. Ние сме пак по улиците, по площадите, по парковете: милиони граждани, отвратени от полицейското насилие, изтезанията, разрушаването на околната среда, корупцията, грабежите на общите блага от 1% от световното население. Отхвърляме оковите на жестоките несправедливости, които ни сковават от столетия. Синове и дъщери на горди народи за пръв път застават и тръгват с гордо вдигнати рамене, без страх и безпокойство. Една нова култура на съпротивата се заражда с радост, борба, болка и кръв.

Каним всички другари да излезем този уикенд, 6-7 юли 2013 г., да отхвърлим границите, които ни разделят, да си върнем улиците, площадите, парковете и всички общи блага, които принадлежат на цялото човечество. Да въстанем, където и да сме: било то в Египет, Бразилия, Турция, Гърция, България, в малки градове или села, по целия свят. Да се надигнем заедно, не само в знак на солидарност помежду си, но и да споделим усещането, че не се борим сами, че борбата ни е споделена от хора по целия свят. Ние може би сме различни на външен вид, като мислене, култура, възможности, които имаме и избори, които правим, но сме дълбоко свързани в своя протест срещу потъпкването на достойнство ни, което искаме да си върнем на всяка цена. Нека се надигнем смело и вървим заедно напред", призовават протестиращите. Текстът е написан на още 7 езика.