Шампионът в дисциплината "ядене на хотдог за време" Джоуи Честнът-Челюстите постави нов рекорд, като изяде 69 хлебчета с кренвирши за 10 минути, съобщи АП.

Това е резултатът на Честнът от шампионата по ядене на хотдог, който се провежда ежегодно в Ню Йорк в Деня на независимостта. Мат Стоуни финишира втори с излапани 18 хотдога по-малко. Предишният рекорд /68 сандвича/ също принадлежи на Честнът. Той за седма поредна година спечели състезанието, а в същата дисциплина победителка сред жените стана Соня Томас, която наричат "Черната вдовица". Тя победи по-трудно – 36 хотдога и три четвърти за 10 минути. Втората Джулиет Ли погълна за същото време точно 36 хлебчета с кренвирш вътре.

Соня печели за трета поредна година, но миналата тя показа по-сериозно постижение – 45 броя от вида "нюйоркски хотдог".

Шампионатът се провежда за 98-ми път. Победителите получават по 10 хиляди долара, вторите – 5 хиляди. Третото място носи 2,5 хиляди щатски долара. Честнът е рекордьор и в дисциплината "пилешки крилца". Състезанието се провежда в Бъфало и миналата година Челюстите се справи със 191 крилца за 12 минути, подобрявайки рекорда на "Черната вдовица" /183 за 12 минути/.