Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно. Това коментира д-р Красимира Иванова – сестра на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред БТВ.

Иванова се отказа да участва в последния етап на конкурса за директор на болница Шейново.

Тя обясни, че е получила уведомително писмо за възникнал конфликт на интереси, заради участието на членовете на ГЕРБ в комисията на конкурса. По думите й тя не е получила официален отговор на питанията си във връзка с това, но членовете на ГЕРБ от комисията са били принудени да си дадат отвод.

Аз усетих, че моето по нататъшно участие в конкурса е изключително нежелано. Нямах никаква сигурност дали отново няма да възникнат един куп въпроси за конфликти, Реших, че трябва да се оттегля, заяви д-р Красимира Иванова.

Може би това се очакваше от мен – да се откажа, каза тя, като допълни, че за нея този конкурс е бил предрешен.

За мен да стана директор на болница „Шейново“ не е целта на живота ми, посочи тя.

Трима кандидати са останали за последния етап на конкурса, като тя не се е явила.

Д-р Красимира Иванова допусна, че сегашният здравен министър има влияния върху интереса на това кой ще бъде директор на болница Шейново.

За мен беше предизвикателство, че тази болница непрекъснато се провеждат конкурси, които не могат да стигнат до края, каза сестрата на Бойко Борисов. Те не желаят в тази болница да влиза чужд човек, посочи още тя.