Истинско чудо извършиха лекари във Варна, след като върнаха от оня свят родилка. Изключително тежка и успешна битка за живота на майка и бебето й при раждане са водили близо шест часа анестезиолози и акушери в МБАЛ "Св.Анна" край морето. Докторите са върнали буквално от оня свят 27-годишната жена. Те са успели да спасят и детенцето й.
При подготовката за раждането по традиционния начин със ставане от леглото родилката изпаднала в тежък шок, обясни д-р Милко Папазов, шеф на родилното онделение в болницата. Той връща лентата с уникалния случай, станал на 23 март в полунощ, когато бременната е изпаднала в безсъзнание и клинична смърт. Жената близо 10 минути е била без пулс, сърдечна дейност и дишане, пише "Стандарт".

С пациентката се заемат веднага анестезиолозите д-р Милен Славов и д-р Андрей Георгиев, които връщат майката към живота. Дежурният акушер-гинеколог д-р Евгения Георгиева заедно с извикания по спешност шеф на отделението извършват секцио и спасяват бебенцето. На бял свят тогава проплакала малката Денизара - жива и здрава. Оттук нататък до сутринта докторите продължават борбата за живота на майката, която развива диксиндром - обилно кървене отвсякъде. Със скъпо и животоспасяващо лекарство всичко е овладяно до сутринта.

От вторник майката е върната от реанимация в родилното отделение, където ще бъде още близо седмица с малкото си момиченце под контрола на лекарите. Жената, която има и по-голямо дете, вече диша сама и е в съзнание и вън от опасност. Но лечението продължава.