Jeep е признат за най-патриотичния бранд в САЩ. Той изпревари такива марки като Coca-Cola, Levi`s, Harley-Davidson, Disney и McDonalds, съобщава вестник "Ю Ес Ей Тудей".

Анкетата е направена сред 4500 души по случай Деня на независимостта, който се отбелязва на днешния ден. Тя е осъществена от изследователската компания Brand Keys.

Според изданието автомобилната марка е завоювала признанието и любовта на американците, защото по време на Втората световна война /1939-1945/ Jeep е осъществявал транспортните доставки за американските войници. В десетката също така влизат марките: Hershey`s, Coca-Cola, Levi Strauss, Walt Disney, Colgate, Zippo, Wrigley`s, Ralph Lauren.

"Докато специалистите по маркетинг се опитват да експлоатират патриотизма на американците по случай Деня на независимостта, за да повишат продажбите си, ние искахме да установим кои брандове са лидери, когато става дума за патриотизъм", отбеляза директорът на Brand Keys Робърт Пасиков.

Критериите, по които са избрани най-патриотичните марки на Америка, не се съобщават. Известно е само, че анкетираните са избирали от 197 известни търговски марки, разделени в 35 категории.