Пореден ден граждани се събраха на пилоните пред НДК на контрапротест в подкрепа на Орешарски.

Няколко десетки отново скандираха в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски и призоваваха за това то да бъде оставено да работи. Те носеха плакати, на които пишеше: "Партиите зъби не точете, назад се отдръпнете, за работа се заловете и на правителството не пречете" и "Правителството прави цивилизация, иначе става пещеризация".

Много от събралите се идват на протеста почти всеки път, като Николая. Тя идва защото смята, че трябва да се даде шанс на правителството да покаже как смята да се случват нещата и да поработи. Да даде шанс, да се види на какво е способно правителството идва и приятелката й, която бе с нея. Драга, която е пенсионерка смята, че правителството трябва да направи важни стъпки и се надява да реализира мерки в намаляването на младежката безработица. Тя е агроном-пенсионер и помни на какво ниво е било нашето земеделско стопанство. Сега й се иска "тоя министър на земеделието, който е един много достоен и учен човек да постигне някакви резултати в нашето селско стопанство".

Искаме да му се даде шанс да работи спокойно и да си изпълни програмата, каза Мина, която беше с нея. Тя смята, че всяко правителство има слабости, но не означава, че след първата грешка трябва да падне. Жената иска правителството да изпълни програмата си, както е започнало. Тя вижда себе си в мерките за възрастта за пенсията, но има и внучки и видяла в програмата и мерки за децата.