Ученикът Мирослав Димитров, обвинен в умишленото убийство на 19-годишния Мишел Коцев, остава в ареста, реши днес Плевенският окръжен съд. Спор кой е по мъж е разпалил разправията на пътеката между блоковете в квартал "Дружба"привечер в събота.

19-годишният Мищел, който бил с прителката си, първи започнал да се държи предизвикателно. "Хайде да си стиснем ръцете", предложил Мирослав. Мишел отказал, скръстил си ръцете на гърба, изстрелял някаква обида, после ударил Мирослав по главата. Никой не е видял кога сгъваемото острие е потънало в сърцето на Мишел. Приятелката му Стефани е била с гръб към него и на 10-15 крачки. Всичко е свършило за 4-5 минути, според показанията на 5-мата свидетели, описани в кориците на делото. Очевдците са непълнолетни и са разпитани пред инспектори от детска подегогическа стая, поясни защитникът на Мирослав, адвокат Марин Марковски. Няма мотив, няма омраза, нито отмъщение.

Момичето дори не е познавало Мирослав, той също, допълни Марковски.

Облечен в черна фланела на бели черти и анцунг Мирослав бе въведен в съдебната зала по страничен коридор и при засилени мерки за сигурност. Слабичкото момче с тегло малко над 40 кг. и ръст 1,50 м. бе пазено от 4-ма полицаи. На делото при закрити врата неполнолетният Мирослав не е давал обяснения и не е признал фаталното пробождане, заяви Марковски. Заключението на вещите лица е, че острието на ножа е проникнало с цялата си дължина до дръжката в сърдечната област на жертвата, а кръвонасядането около раната говори за силен натиск.

Макар и непълнолетен, обвиняемият е разбирал какво върши, твърдят събраните досега доказателства. Преди спречкването на пътеката нападателят и жертвата били употребили алкохол. Стефани видяла, че приятелят й е прободен, едва когато той целият в кръв понечил да се изправи. Майката на убиеца скри лицето си от репортери. Пред съдебната палата приятели на загиналия Мишел направиха бдение със запалени свещи и поискаха справедлив процес, в който убиецът да получи поне 20 г. затвор.