Левият депутат Георги Кадиев призова управляващите да насрочат избори през май догодина, за да се успокои обстановката в страната, а и за да се прекратят продължаващите вече 21-ви ден протести.

Идеята му е вотът да бъде две в едно – парламентарни и евроизбори.

"Правилният компромис от тази ситуация е избори през май догодина, като междувременно на Пламен Орешарски се даде правото да предложи нови министри, неполитически лица, по максимален начин да отдалечи правителството от политическите партии и да го направи истинско програмно правителство с ясната презумпция, че май месец отиваме на избори", отсече той пред БНР.

Кадиев уточни, че предложението за предсрочния вот е лично негово и не е обсъждано в парламентарната група и в БСП.

"Ситуацията е извънредна, то е ясно и всеки ден да идваш на работа също не е особено приятно, защото ние в края на краищата какво правим - ние просто идваме на работа", каза той.

Депутатът допълни, че нервите вече са доста обтегнати и от двете страни - депутати, протестиращи.

"Не знам как ще завърши това. Надявам се по някакъв нормален начин да завърши. Всяка сутрин да ти викат "червен боклук", "мафия" и т.н. не е приятно, но ние сме го приели, защото в края на краищата за това ни плащат, за да работим тук. Това не може да продължава до безкрай", категоричен бе той.