Българският сериал на bTV „Столичани в повече” излиза начело в класацията на най-гледаните ТВ програми през юни. От развлекателните програми в първите десет попадат още сериалите „Времето лети”, „Далас”, „Двама мъже и половина”, предаванията „Комиците”, „Предай нататък”, „Шоуто на Слави”, българският филм „Мисия Лондон” и хитови холивудски кино заглавия.

В месеца, в който започнаха гражданските протести срещу правителството, зрителите отново избраха bTV Новините и актуалните предавания за свой източник на информация. Вечерните емисии на bTV Новините, както и bTV Репортерите, са в челото на класацията. От актуалните програми извън праймтайм единствено предаванията на bTV – Лице в лице, Тази сутрин и Тази неделя, както и обедната и следобедна новинарска емисия – намират място в топ 50 за изминалия месец.

bTV Новините в 19 часа са гледани от 2,5 пъти повече зрители в сравнение с централната емисия на втория по гледаемост канал, а Тази сутрин – от 3,5 пъти повече зрители в сравнение с прекия конкурент.