Осъдената за подкуп Галя Кюлева от Велинград стана нещатен сътрудник в Народното събрание. Кюлева е икономист по образование и ще бъде част от екипа на народния избраник от партия Атака Димитър Аврамов, пише “Марица”. Името на велинградчанката нашумя през 2003 година, когато гръмна скандалът с подкупа на Фидел Беев. Бизнесменът тъкмо бе станал кмет на курортния град и в общественото пространство бяха извадени фактури, издадени от общината, на които подписът на Беев фигурираше и като продавач, и като купувач.

Градоначалникът бе разписал сделки за покупка на горива за нуждите на училища и детски градини от семейните бензиностанции. Сезирана бе Общинската избирателна комисия, която трябваше да вземе решение дали да отстрани Беев от длъжност.

По същото време Кюлева бе част от ОИК. В разговор с Беев тя си поискала 10 бона, за да го подкрепи по време на гласуването. Бизнесменът се оплака в полицията и даде 10 хил. лв., за да бъдат белязани.

След това сам занесе парите в дома на Кюлева. Тя бе задържана минути след като парите бяха оставени на масата в дома й. Последва шумен процес, който приключи с осъдителна условна присъда. Парите от подкупа пък бяха задигнати от склада на следствието и се наложи впоследствие Беев да съди прокуратурата, за да си ги върне.

Репортер на БЛИЦ потърси за коментар и Димитър Аврамов от Атака. Той коментира, че делото срещу сътрудничката му било скалъпено.

“Запознат съм с този случай още от покойния Иван Татарчев. Гостувах му веднъж по друг повод да проверя едни неща и той ми разказа за този случай с въпросната дама. Делото е съшито с бели конци, това е постановка на бившия депутат от ДПС Фидел Беев, заедно с негов приближен от полицията във Велинград. Направено е, за да бъде уличена въпросната дама”, коментира Димитър Аврамов.