Поповското село Зараево потъна в траур, след като при жестока катастрофа загинаха трима братовчеди, а четвърто момче е в тежко състояние с откъснато ходило. Истинско чудо е спасило петия в колата, който се е отървал без физически травми, пише "Труд".

Трагедията се е разиграла към 22 ч в понеделник на третокласния път между град Попово и село Гагово. 20-годишният Шерхан Е. изгубил контрол на завой над автомобила си БМВ, който излетял от пътя и се блъснал в дърво. При зверския удар колата се разцепила на две и избухнала в пламъци.

Шофьорът и возещият се на предната седалка 17-годишен младеж загинали на място. 19-годишен младеж, който изхвърчал от задната част, също е починал на място. Друг на 20 год. е пострадал тежко, било откъснато едното му ходило.

Невредим от смъртоносната катастрофа е 18-годишен абитуриент, който също излетял от автомобила. Момчето повикало Спешна помощ и опитало да помага на приятелите си в горящата кола.

От полицията съобщиха, че няма данни някой от петимата младежи да е употребил алкохол. Те тръгнали към Попово на дискотека. Двамата от загиналите са синове на братя, а третият е техен втори братовчед.