Протестиращи срещу правителството на Орешарски отново дойдоха пред Министерския съвет на площад "Независимост".

Към 19.30 часа около 2 500 протестиращи са се събрали на ларгото пред Министерски съвет, съобщиха от МВР. Към момента няма данни за инциденти и нарушения на обществения ред. Полицията продължава да обезпечава сигурността на протеста.

"Не се притеснявайте, утре пак сме тук". Това се четеше на един от плакатите, който носеше възрастна жена. И това, както самата тя коментира, е нейният начин да покаже, че не се е уморила да протестира. Младо момиче беше донесло огледало, а от другата страна на него беше написало: вижте се! Така тя обясни, че иска да покаже своят протест към властта.

Четирима младежи за втора поредна вечер събират до площада на президентството подписи на граждани. Снощи те казаха, че са събрали 2381 подписа, като тази вечер имат очакване също толкова хора да се присъединят към подписката им. Тя е: Сигнал до главния прокурор и софийската градска прокуратура относно данни за извършени престъпления от общ характер от народния представител Волен Сидеров с искане за сваляне на имунитета му. Те обясниха, че не са организирани и не са сформирали определена организация, която да стои зад подписката, но казаха, че имат нает адвокат, който да оформи юридически иска и обявиха, че утре сутринта в 10 часа ще внесат подписите в Съдебната палата.

Мерките за сигурност са изключително засилени. Между президентството и Археологическия музей, дори има паркиран автобус на органите на реда. И тази вечер полицаи със светлоотразителни жилетки и надпис Антиконфликт патрулират и редовно обикалят сред протестиращите. Вероятно отново в 19-ия ден на протеста, гражданите ще минат по традиционния маршрут – Народоно събрание, Орлов мост и централите на ГЕРБ, БСП и ДПС.