Ново проучване разкрива, че перфектният мъж според жените е 40-годишен с добро образование, успешна кариера, пие малко и прилича на актьора Патрик Демпси.

Изследването е проведено за 60 минути от "Vanity Fair" върху 1168 представителки на слабия пол. Те трябвало да изброят качествата, които трябва да притежава съвършеният мъж. 35% наредили образованието като най-важният приоритет. Следващите поред критерии, на които той трябва да отговаря, са трудолюбие и възпитание. За 27 на сто от участничките в изследването е най-важно мъжът до тях да бъде джентълмен. Само 1 на сто от анкетираните поставят добрата фигура като основен приоритет.

Звездата, която най-много се доближава до мъжа мечта е Патрик Демпси, който играе д-р Дерек Шепърд в сериала "Анатомията на Грей". Освен това почти половината от жените смятат, че склонността към алкохол е най-лошият недостатък на идеалния мъж. За 69 на сто от участничките връзката с майка му също е важна, като по-голяма част от тях се надяват да срещнат мъж, който не позволява да бъде контролиран от майка си.