От днес, 2 юли, зрителите у нас ще имат възможността да станат част от вълнуващия свят на науката и технологията със спиращ дъха звук и магнетична картина, благодарение на Discovery Science HD, вече достъпен и в България.

„На българския пазар се усеща глад за висококачествено съдържание в HD формат, а документалните канали са най-високо оценяваните в това отношение. Решението да пуснем Discovery Science HD е още едно доказателство за нашия ангажимент към разширяването на локалното ни портфолио, което отговаря на изискванията на нашите партньори за по-богато зрителско изживяване", каза Влад Тудосие, регионален мениджър за Югоизточна Европа.

Discovery Science изважда науката от класната стая и лабораторията и я предоставя на зрителите по забавен и провокиращ мисълта начин. Излъчването на канала в невероятно HD качество ще засили усещането на съпреживяване от видяното.

Science HD е за любопитната публика, която не се страхува да задава въпросите „Как?", „Защо?" и „Защо не?". Каналът предлага предавания, които търсят предизвикателства, както в новите светове, така и в собствения ни дом,

Сред тях са поредиците "През Червеевата дупка с Моргън Фриймън", "Как работи техниката", "Нови теории" и "По-голям, по-добър, по-бърз, по-силен".