Блокиралите се в хотел в центъра на Киев членове на групировката "Десен сектор" са излезнали без оръжие от хотела, който беше обявен за тяхна щабквартира. Новината постна на своята страница във Фейсбук министърът на вътрешните работи Арсен Аваков.
"Прибрани са в автобус. Заедно със сътрудници на службата за безопасност отидоха в един от лагерите. Експертите от вътрешното министерство започнаха оглед на обезлюденото място", съобщи министърът на вътрешните работи.

Вечерта на 31 март Аваков съобщи във Фейсбук, че близо до ресторант "Мафия", на няколко десетки метра от Майдана от "Десен сектор" са открили стрелба. Трима бяха тежко ранени. Пострадали са двама бойци от Самоотбраната на Майдана и заместникът на Киевската администрация Богдан Дубас. Причините за стрелбата са неизвестни. Ранените са в болница. Стрелците са били блокирани в тоалетната на кафене с други активисти. До пристигане на милицията в кафето са дошли от хотел "Днепър" тежко въоръжени представители на "Десен сектор" - направли са конвой за стрелеца и са го съпроводили в хотел "Днепър".

Вътрешният министър на Украйна подчерта: "Какво е длъжен да направи министърът? Правилно - да даде команда да блокират паравоенното формирование. Задържаха виновните. Всички силови отряди са приведени в състояние на бойна готовност".