Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на Явор Гечев и Валентина Маринова за заместник-министри на земеделието и храните и на Йордан Грамов – за заместник-министър на вътрешните работи, съобщиха от пресслужбата на правителството.

Явор Гечев е роден през 1978 г. Завършил е Аграрния университет в Пловдив със специалност "Растителна защита". Специализирал е политически мениджмънт в института за социална интеграция и в НБУ. Първите осем години от професионалната му биография са на земеделски производител. В периода 2008-2010 заема различни длъжности в ДФ "Земеделие" – Разплащателна агенция, след което се връща в частния сектор и се занимава с производство и търговия със селскостопански продукти. Избран е за народен представител в 42-ото Народно събрание.

Инж. Валентина Маринова е родена през 1969 г. Магистър е по горско стопанство от Лесотехническия университет в София и е специализирала международни отношения и международен бизнес във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работила е като помощник лесничей и лесничей в горските стопанства в Твърдица и Котел, а от 1999 г. поема ръководството на дейността в Котел. От януари 2006 г. е главен секретар на Изпълнителната агенция по горите.

Йордан Грамов е роден през 1962 г. Завършва Висшия институт на МВР, а след това и право в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е следовател при Софийска следствена служба, юрисконсулт в БАН, адвокат, следовател в Софийска окръжна следствена служба, прокурор в Софийска районна прокуратура, командирован в СГП. От м. юли 2012 г. до момента е командирован в Специализираната прокуратура.