Протестът пред Министерски съвет продължи с призиви към премиера Орешарски да направи заседанията на кабинета публични, като създаде възможност те да се предават в интернет в реално време.

Десетки граждани излязоха на протест - "на кафе" и закуска пред Министерски съвет, за да викат под прозорците на премиера "Оставка" и "Мафия". Някои от тях се обърнаха към затворените прозорци на Министерски съвет с думите: "Добро утро, Орешарски, искаме оставка" и "Орешарски, подай оставка, искаме на плаж". Дори и върху чашите за кафе на протестиращите можеха да се видят призиви за оставката на кабинета.

"Катарзисът от нас, оставката от вас", извикаха протестиращите и продължиха със скандиранията: "Внимание! Внимание! Това е учебно правителство" и "Излезте навън с високо вдигнати ръце! Извършваме граждански арест". Един младеж пък много искаше да попита управляващите: "Харесва ли ви да зависите от Болен?".

Няколко от протестиращите пред Министерски съвет се пренесоха пред Съдебната палата, а междувременно около стотина души излязоха на протест пред Висшия съдебен съвет, за да кажат: "Не на мафията в съда" и да поискат "чиста съдебна система" и оставката на един от членовете на съвета - Камен Ситнилски.

Скандалът около името на Ситнилски избухна в края на миналата седмица, след като до в редакциите на някои медии се получиха писма, съдържащи данни за проведен разговор, свързан с избора на Ситнилски за член на ВСС, придружени с текст: "Ако не знаете, Босът на съдебната власт в България се казва Камен Ситнилски". В резултат на появилата се информация стартира незабавна проверка на прокуратурата, която още не е приключила.

Пред Висшия съдебен съвет се чуха множество освирквания и викове: "Вън Ситнилски", "Много сме, силни сме" , "Всеки ден ще е така до победата", "Мафия", "Оставка" и "Да изгоним мафията от съдебната система". В крайна сметка протестиращите решиха да блокират движението по ул. "Екзарх Йосиф" и направиха невъзможно преминаване на трамваите по улицата.