С възхвала на Господ в две творби, писани в различни векове бе поставена финалната точка на 54-ото издание на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе.

На сцената излязоха оркестърът на Русенска филхармония и хор "Проф.Васил Арнаудов", които под диригентството на маестро Георги Димитров изпълниха Кантата за солисти, хор и оркестър от Бах и "Симфония на псалмите" от Стравински. Още по-голям блясък придаде изпълнението на Концерта за две цигулки и оркестър от Бах, където солисти бяха виртуозът Минчо Минчев и синът му Николай Минчев. Брилянтната им интерпретация бе възнаградена с дълги аплаузи, последвани от бис.

Заключителният концерт на фестивала всъщност представляваше едно съчетание на предкласика и съвременност, което е особено интересно и за музиканти, и за публика. Маестро Димитров сподели, че църковната кантата на Бах "След тебе, Господи, води ме" рядко се прави у нас, а и това е музика, която трудно се пее. В русенското изпълнение солисти бяха оперните певци Гиргина Гиргинова-сопран, Петя Цонева- мецосопран, Александър Баранов-тенор, Пламен Бейков-бас. "Симфония на псалмите" от Стравински пък е стара мечта на Георги Димитров-той мечтае да я направи още от студентските си години. Макар произведението да е само 22 минути, той го определя като "суперекстракт от музика". Творбата е трудна, защото оркестърът е голям, липсва високият щрайх, а хорът е малък и трябва да се постигне съвършен баланс. За диригента на хор "Проф.Васил Арнаудов" Драгомир Йосифов това е най-съкровеното произведение на Стравински.