Лозунгът на ГЕРБ за предстоящите евроизбори е "България няма време за губене", стана ясно на специална пресконференция на бившата управляваща партия. „Той е насочен към българските избиратели, а не към политическите ни опоненти", обясни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Нека действително да има реален дебат за силна и обединена Европа, да има отговори, които да бъдат давани на българското общество, как една безпринципна коалиция, каквато е БСП, ДПС и Атака, управлява. Точно затова няма време и всеки един от нас трябва да убеди своите приятели и близки да упражнят конституционното си право да гласуват. Това ще даде в действителност тази европейска перспектива, за която всички говорим и това, което трябва всички ние да реализираме", допълни той.

„Надяваме се, че ще има действителен и смислен дебат, който ще се води в студията и ще се говори за Европа и затова какво трябва да направим всички заедно. В момента сме в очакване на изпълнението на всички задачи, които имаме в Националния предизборен щаб и се надявам, че в първия ден, когато започне съответната регистрация, ще бъдем партията, която ще изпълни тези критерии, за да може да реализираме това, което сме начертали. Нашата основна цел е да осигурим поредната победа на ГЕРБ и поредната загуба на лидера на ПЕС Сергей Станишев. Смятам, че това ще бъде много ясен отговор и на политическия сблъсък между ЕНП и ПЕС. ЕНП, ГЕРБ са силата, която действително ще може да се покаже на тези избори. Това, което предлагаме като платформи смятаме, че ще бъде много важно да го направим заедно", каза още Цветан Цветанов.

"7 години по-късно най-успешните общини се управляват от кметове на ГЕРБ. През 2009 година искахме да докажем, че България може и го направихме. През 2011 показахме как градим България, защото знаехме, че само една разумна политика и ефективни позиции могат да ни върнат към успеха. През 2012 обявихме, че имаме воля да продължим напред. Все пак, отново станахме първа политическа сила. От учредяването си досега ГЕРБ печели всички избори. Сега, когато ни предстои кампания, залогът на която е бъдещето на Европа, нямаме намерение да променяме този факт. Ще работим за победата на ГЕРБ на тези избори", каза председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.