„Оставка на кабинета не се обсъжда – такива разговори никога не е имало". Това заяви военният министър Ангел Найденов в предаването „Тази неделя" по бТВ. Той обясни, че появилата се информация в медиите, че правителството на Пламен Орешарски е започнало да мисли за оставка, е спекулация.

„Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим – в социални и други мерки", каза още Найденов.

Министърът на отбраната обясни, че кабинетът работи усилено по множество подобрения. Премиерът Орешарски вече е разпоредил график за разплащане с бизнеса до края на август, уточни той. Предстоят и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на „швейцарското правило", увери министърът.

Найденов първо не пожела да коментира поведението на Волен Сидеров през последните дни, но после продължи с думите: „Подобно поведение в парламента трябва да бъде осъждано, а нахлуването в медиите сме го виждали и преди – реакцията е на отхвърляне, това не може да е политически толерирано, както и от гражданска гледна точка". Той каза, че същото мнение споделят Сергей Станишев и Лютви Местан, но да не очакваме да излезе специална декларация по въпроса.

Военният министър каза, че няма основание да се смята, че Атака подкрепя правителството на Пламен Орешарски. Той уточни, че е съвсем различно нещо това, че заседанията на парламента зависят от него и депутатите от парламентарната група на Атака. Найденов бе категоричен, че по-голяма отговорност за ситуацията носят ГЕРБ, които не присъстват в пленарна зала. Той обвини партията и затова, че Сидеров бе назначен за шеф на етичната комисия в НС. „Ако ГЕРБ бяха в зала, може би нямаше да е така", завърши Ангел Найденов.