Баща ми е в неврологичното отделение на болницата в Благоевград и не знам дали ще оживее. Ако стане най-лошото, ще търся отговорност от д-р Евтим Тимчев, който не го докара в Спешния център като ми заяви: „Нищо му няма“. Това заявява Олег Стоянов, потресен от нехайството на лекаря.
Историята се разиграла в петък, към 16,45 часа. Майката на младия мъж му се обадила и изплакала: „Баща ти е много зле. Извикахме линейка“. Олег веднага тръгнал към Спешното в Благоевград като се надявал да посрещне линейката и да бъде до баща си. Не след дълго спешната кола пристигнала, но… празна.

„Вътре беше само д-р Тимчев. Попитах го къде е баща ми, а той ми каза: „Нищо му няма“. После разбрах, че докато бил у дома, докторът се е накарал на майка ми, че го викат за такъв маловажен случай. Направил на татко някаква инжекция, която така и не разбрахме каква е и наредил на майка ми, ако баща ми отново се почувства зле, да звъним на личния лекар“, разказва Олег пред Struma.bg.

След два часа майка му отново се обадила – този път състоянието на възрастния мъж било много зле. Не можел да се движи, да говори, на два пъти се изпуснал. Този път пристигналият на място друг медик установил: „Това е инсулт“. Мъжът веднага бил откаран в благоевградската болница, където диагнозата била потвърдена.

Сега 68-годишният мъж е с пълна дясна парализа, не може да говори, гледа в една точка. „Ще подам жалба срещу д-р Тичмев, който трябва да си получи наказанието за престъпното отношение към един човек“, заявява Олег Стоянов.