Листата на АБВ е по-добра от тази на БСП. Намирам за доста нелепо човекът, който е загубил 7-8 избори, да каже, че дадена листа е слаба. Това заяви президентът (2002-2012) Георги Първанов в сутрешния блок на bTV, по адрес на лидера на БСП Сергей Станишев.
„Играта със социолозите отдавна съм я гледал“, каза Първанов, коментирайки резултатите, които проучванията дават на неговия проект АБВ. „Ивайло Калфин е най-добрият евродепутат, той е направил най-много за бюджетната сфера, така че, нищо по-добро от това да имаме такъв водач“, заяви Георги Първанов.

„За два месеца работа на АБВ ние сме обявили и своите разходи и това ще го правим периодично. Държим на принципа си че партийната субсидия трябва многократно да бъде намалена“, коментира лидерът на АБВ. „Най-големите дарители на АБВ са частни лица, но нямаме голям спонсор, посочи той и увери, че няма да имат билбордове.

Първанов заяви, че АБВ са категорично против санкциите, срещу Русия, които, по думите му, са несправедливи, тъй като те ще удрят по бизнеса и по хората. Важен елемент от санкциите е енергийната част, посочи още той.

Президентът коментира и постъпката на бившия си поддръжник Нидал Алгафари, който се върна в БСП. „Честито на печелившите! Хубавото на този трансфер е, че не ни се наложи да доплащаме. Халал да им е“, каза той. Президентът не се изказа много ласкаво по отношение на бившия си съратник като посочи, той е под неговото ниво и че не той е човекът, с когото хората свързват АБВ. В този смисъл лидерът на формацията не се чувствал предаден.

От друга страна, според Първанов, хората в страната не се интересуват от тези партийни трансфери. „Бях в много малки населени места. Там няма ляво и дясно“, каза той.