17-годишен от Плевен уби приятел с нож в сърцето. Кървавият инцидент е станал в събота. В 17,50 часа на 29 март в Първо РУП е получен сигнал чрез тел. 112, че зад блок 136 в квартал "Дружба" лежи неподвижен младеж. Изпратеният полицейски екип е установил, че младежът е с прободна рана в областта на сърцето и е констатирана смъртта му. Това съобщиха от ОД на МВР-Плевен.
Трупът е откаран за аутопсия. Изяснена е самоличността на убития младеж - на 19 години от Плевен. След проведените оперативни действия е установен извършителят - 17-годишен младеж от Плевен с регистрация за причиняване на средна телесна повреда. Задържан е за срок от 24 часа като при обиск в джоба на дънките му е намерен сгъваем нож, с който е извършено убийството.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен. По неофициални данни, на мястото на убийството младежът, който е бил с приятелката си е нападнат от трима, след което му е нанесен фаталният удар с нож в сърцето.