Верижните катастрофи на магистрала "Тракия" се оказват пет различни една от друга, при които са убити двама души, предаде БГНЕС.
На прав път на магистралата са станали 5-те катастрофи едновременно и независимо една от друга. Първо в посока Бургас се блъска Мерцедес в бус и загива пътникът а на мерцедеса. ТИР, движещ се след катастрофиралите автомобили, рязко спира зад тях и в него се блъска Рено. При този сблъсък загива водачът. По същото време на 100 м от другата страна на магистралата стават други катастрофи, при които няма жертви, само ранени. И двата автомобила, в които са жертвите, са със софийска регистрация.

Общо 21 автомобила се сблъскаха и в двете платна на магистралата в района на 135-ти километър, близо до пътен възел Войдиново. 8 са автомобилите, които са се сблъскали, пътувайки към Бургас. От другата страна, в посока София, са се ударили 13 автомобила.

При инцидентите ранените са повече от десет души. Шестима са без опасност за живота. Има ранено дете, което е без опасност за живота.

Началникът на Пътната полиция в Пловдив Радослав Начев потвърди, че най-вероятно причина за двете верижни катастрофи е гъста мъгла, паднала рязко в района. Няколко ТИР-а са намалили скоростта и в тях са се врязали първите леки автомобили, следващите са катастрофирали заради отклоняване на вниманието.

Движението е отцепено в радиус от най-малко 4 километра от мястото на катастрофите, станали и в двете платна на магистралата. Автомобилите се отклоняват по обходни маршрути.

Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив. В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители.