Наши роми се уредиха със замък във Франция. Емил Пенев, брокер на недвижими имоти, настанил бездомници от България в имението "От Монте" край Орлеан. Бизнесменът купил замъка от XIX век преди 7 години. Искал да го превърне в луксозна резиденция и започнал ремонти. Френските съсобственици на "От Монте" обаче завели дело срещу Пенев за дефекти в преустройството. Заради сагата нашенецът не могъл да продаде апартаментите и те са под съдебна ипотека. От февруари започнал за пуска в тях бездомници.

В момента 6-7 души обитават 150 квадрата на приземния етаж. Нямат ток и си светят с газова лампа. Притесняваме се от пожари, възмущават се френските собственици на жилища в замъка. Те са направили петиция за изгонване на българите.

"Имам празни апартаменти. Използвам ги за хуманитарни цели", казва Пенев пред изданието "Сюд Уест". И обяснява, че иска да настани общо 40 души. Комшиите му обаче са категорични, че става дума за отмъщение. "Филантропът" искал да ги принуди да платят разноските по делата.